Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně slunečno a po chladném ránu odpoledne většinou přes 20 °C

Články

Ilustrační obrázek

Mlha

Na podzim často zažíváme zejména v ranních hodinách v nížinách mlhy. Zejména na konci podzimu se může udržet mlha i po celý den. Mlha se skládá z malých vodních kapiček nebo drobných ledových krystalků rozptýlených ve vzduchu.

Ilustrační obrázek

Čeká nás babí léto

Zatímco začátek září byl velice chladný a deštivý, druhá polovina měsíce nám to vynahradí. Již od čtvrtka nás čeká slunečné počasí s příjemnými teplotami kolem 22°C. Slunečné počasí vydrží minimálně do úterý příštího týdne.

Ilustrační obrázek

Ve středomoří je také chladno

I ve středomoří se již projevilo chladné počasí. V Itálii, Chorvatsku, Řecku a v Turecku se pohybují odpolední teploty pouze kolem 23°C. Teplota vody na Jadranu se pohybuje kolem 22°C. Na Francouzské riviéře má moře teplotu pouze kolem 18°C.

Ilustrační obrázek

V Krnově hrozí protržení hráze, povodně sužují i Slovensko

Sever Moravy stále sužují povodně. Na monohých místech je hlášen již 3 stupeň povodňové aktivity. Situace se zlepšuje pouze na Jesenicku a postupně i na jihu Čech. Vlivem stále trvajících srážek se bude situace zhoršovat zejména na tocích v Beskydech, na kterých hrozí stoletá voda.

Ilustrační obrázek

Za hranicemi je hezky

Zatímco u nás na většině území prší (na Moravě vydatně) a je zataženo, u našich západních sousedů je slunečno. Na německé straně Krušných hor je dokonce skoro jasno. Zítra bude hodně oblačnosti s deštěm již pouze na Moravě.

Ilustrační obrázek

Severní Moravě hrozí povodně

V Olomouckém a Moravskoslezském kraji dnes hrozí extrémní nebezpečí povodní. Za vše můžou uplynulé i stále trvající vydatné srážky. Nejvíce rostou hladiny malých toků jako Bělá či Vidnávka, na které již platí 3.SPA.

Ilustrační obrázek

ČHMÚ upozorňuje před vichřicí a vydatnými srážkami

Počasí u nás bude ovlivňovat výrazný frontální systém spojený s tlakovou níží nad Maďarskem a Slovenskem. Vzhledem k tomu jsou očekávány intenzivní srážky (na horách ojediněle spande až 100 mm srážek) a silný nárazovitý vítr.

Ilustrační obrázek

V Krušných horách napadl první sníh

V přílivu velmi chladného vzduchu se na horách v přeháňkách objevily první sněhové vločky. Sněhové přeháňky (nebo spíše přímo sněhové vánice) byly pozorovány v Krokonších, na Šumavě a v pod večerních hodinách i v Krušných horách, kde se sníh dokonce udržel.

Ilustrační obrázek

Počasí v září

První zářijový týden nás přivítá deštivým a chladným počasím. Po přechodu studené fronty na naše území pronikne velice chladný vzduch od severu. Z toho důvodu odpolední maximální teploty zůstanou pouze u 13°C.

Ilustrační obrázek

In-počasie.sk - nový web o počasí na Slovensku

Dnes jsme spustili nový web s názvem In-počasie.sk. Web informuje uceleně ve slovenském jazyce o počasí na Slovensku. Nechybí zde předpověď počasí pro Slovensko , aktuální počasí (aktualizované každou hodinu), radarové snímky a další spousta informací.