Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Začíná k nám proudit teplý vzduch, přidá se i saharský prach

Ve středomoří je také chladno

I ve středomoří se již projevilo chladné počasí. V Itálii, Chorvatsku, Řecku a v Turecku se pohybují odpolední teploty pouze kolem 22°C. Nejtepleji je ve středomoří ve Španělsku, kde se teploty drží u 30°C. Teplota vody na Jadranu se pohybuje kolem 22°C. Na Francouzské riviéře má moře teplotu pouze kolem 18°C.

Předpověď počasí pro letoviska

U Černého moře bude většinou polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky, zejména ve druhé polovině týdne. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 21 °C až 26 °C. Moře má teplotu 24 °C až 26 °C.

Ve Španělsku bude většinou jasno až polojasno. Na jihu území polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Od pondělí budou přeháňky četnější a ojediněle i bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 26 °C až 30 °C. Moře má teplotu 22 °C až 25 °C.

Na Jadranu bude zpočátku oblačno až polojasno, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na začátku týdne až zataženo a srážky na většině území. Od středy polojasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 20 °C až 25 °C. Moře má teplotu 23 °C až 25 °C.

Na Krétě bude většinou jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 23 °C až 27 °C., postupně kolem 26 °C až 31 °C. Moře má teplotu 24 °C až 27 °C.